Dobrodošli u Lidl Srbija!

Hvala što se
interesujete za
posao kod nas

Lidl Srbija

avatar1

1. Kako mogu da se zaposlim u Lidlu?

U Lidlu možete da se zaposlite na dva načina. Prvi način jeste da pratite oglase koje objavljujemo putem medija za zapošljavanje i naše karijerne stranice. Ukoliko se oglasi radno mesto koje Vam deluje interesantno, sledite link ka online formularu i unesite Vaše podatke. Vaša biografija će biti obrađena i bićete kontaktirani ukoliko ispunjavate kriterijume definisane konkursom. Drugi način je da sledite otvorenu prijavu za radna mesta koja nisu aktuelna, kako biste postali deo naše baze podataka. Ukoliko se otvori radno mesto koje odgovara Vašim kvalifikacijama možete očekivati naš poziv.

2. Kolika je plata u Lidlu?

Naše plate su poslovna tajna, ali kao odabrani kandidat, za radno mesto na koje ste konkurisali, platu i ostale beneficije možete saznati prilikom poslednjeg selekcijskog kruga.

3. Kakve zaposlene tražite?

Odgovor na postavljeno pitanje zavisi od konkretnog radnog mesta i uslova propisanih konkursom za otvoreno radno mesto. Međutim, kao generalne karakteristike možemo napomenuti da uvek dajemo prednost fleksibilnim, vrednim i dinamičnim osobama koje su spremne na dalje učenje i usavršavanje. Naša vrata su otvorena za kandidate koji svojom energijom, znanjem i iskustvom mogu doprineti našem timu.

4. Da li zapošljavate studente?

Naravno, vrlo rado zapošljavamo studente. Za studentska radna mesta takođe imamo otvorene konkurse i specijalne programe usavršavanja i dodatnog školovanja, te ukoliko ste zainteresovani pratite naše stranice i prijavite se blagovremeno na konkurs.

5. Da li ćete mi odgovoriti na poslatu prijavu?

Apsolutno. Kontaktiraćemo Vas minimum dva puta. Prvi kontakt je potvrda o prijemu Vaše prijave. Drugi kontakt je odbijenica (ukoliko ne zadovoljavate kriterijume definisane konkursom) ili poziv na prvi krug selekcije (ukoliko zadovoljavate kriterijume definisane konkursom). Ukoliko niste dobili naš odgovor, a prošlo je više od dve sedmice od datuma završetka konkursa, slobodno nam se obratite. Proverićemo u čemu je problem i obezbediti Vam povratnu informaciju čim bude moguće.


6. Da li zapošljavate samo mlade ljude?

Prilikom selekcijskog postupka prijavljenih kandidata za zaposlenje obezbeđujemo jednaku šansu svim kandidatima, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, pol, boju kože, starost, nacionalnu pripadnost, veroispovest, bračni status, seksualno ili političko opredeljenje, članstvo u različitim organizacijama ili neko drugo lično svojstvo. U skladu sa tim, starost kandidata nije selektivni kriterijum za zapošljavanje kod nas. Sve prijavljene kandidate procenjujemo na osnovu jasno definisanih uslova naznačenih u konkursu, te radnog iskustva, stečenog obrazovanja i veština potrebnih za obavljanje posla.


7. Kako je raditi u Lidlu?

Svojim zaposlenima nudimo siguran posao u perspektivnoj multinacionalnoj kompaniji uz mogućnost razvoja i usavršavanja u stabilnom i profesionalnom radnom okruženju, punom poverenja, međusobnog uvažavanja i poštovanja. Radom u Lidlu usavršavate sebe i svoje saradnike. Radna atmosfera je zdrava, prijatna i produktivna.

8. Koliko često otvarate nova radna mesta?

Naš tim u Srbiji nastojimo da pojačamo i proširimo te je u narednom periodu zapošljavanje u fokusu našeg poslovanja. Sva novootvorena radna mesta blagovremeno objavljujemo na našoj karijernoj stranici, portalima za zapošljavanje i društvenim mrežama.

9. Kakvu obuku omogućujete vašim zaposlenima?

Pravovremenom, efektivnom i efikasnom obukom u zemlji i inostranstvu, od prvog radnog dana, pružamo našim zaposlenima mogućnost da maksimalno razviju i iskažu svoj potencijal. Svi novozaposleni prolaze uvodni program obuke koji ima za cilj upoznavanje sa kompanijom i njenom osnovnom delatnošću. Trajanje i program ove uvodne obuke definisani su radnim mestom novozaposlenog. Takođe, u skladu sa unapred definisanim razvojnim planovima vezanim za svako radno mesto, kroz jasno definisan sistem napredovanja pružamo raznovrsne mogućnosti za profesionalni i lični razvoj kroz interne i eksterne obuke, u zemlji i inostranstvu.

 

 

10. Zašto ne mogu da se prijavim putem online prijave?

Prijavljivanje u online bazu kandidata podrazumeva da ste ispravno popunili sva definisana polja (označena zvezdicom). Ukoliko prilikom popunjavanja formulara za prijavu niste ispoštovali tražene formate u definisanim poljima za popunjavanje Vaša prijava ne može biti kompletna, jer se neispravno uneti podaci ne mogu učitati u bazu. Najčešće greške se javljaju kod formata datuma i zato obratite pažnju prilikom popunjavanja da ispravno unesete definisani format. Takođe, bitno je da omogućite cookies (srp. kolačiće) u svom internet pretraživaču kako biste omogućili tehnički uslov za ispunjavanje formulara. Ukoliko i pored naših instrukcija imate poteškoća sa prijavom, možete nam pisati na sledeću adresu: karijera@lidl.rs. Mi ćemo se potruditi da Vam odgovorimo pravovremeno i da Vam omogućimo uspešno prijavljivanje.