Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pretraga otvorenih pozicija Prijava Bookmark

Koraci procesa selekcije

Direkcija

Kako to izgleda kod nas?

Svesni smo značaja svakog zaposlenog u kompaniji, pa procesu regrutacije i selekcije pristupamo transparentno, profesionalno i objektivno vodeći se najboljom praksom iz oblasti ljudskih resursa, što nas čini poštenim i veoma poželjnim poslodavcem na svim tržištima na kojima poslujemo.

Standardizovan proces selekcije novih zaposlenih obavljamo kroz saradnju sektora ljudskih resursa i stručnog sektora u kome se kandidat zapošljava, te u skladu sa tim možeš očekivati sveobuhvatan selekcioni postupak čije osnovne karakteristike oslikavaju i žive naš način poslovanja - jednostavnost, transparentnost i objektivnost.

Prijavio si se za željenu poziciju, šta dalje?

1. Potvrda prijema i pregled biografija

Kada si podneo prijavu za radno mesto koje te interesuje, poslaćemo ti potvrdu o tvojoj prijavi putem mejla. Nakon toga, naš tim regrutera će pažljivo pregledati i proveriti tvoju prijavu. Ukoliko ispunjavaš tražene zahteve konkursa, tvoja prijava prelazi u naredni korak procesa selekcije.

2. Preselekcija

U zavisnosti od pozicije za koji si se prijavio, koraci procesa selekcije se razlikuju. Da bismo napravili adekvatan predizbor, možeš biti pozvan na online procenu, a možemo obaviti i telefonski razgovor.

Online test

Do online testa dolaziš pristupom na link koji češ dobiti putem mejla. Možeš da ga uradiš na svom računaru kada god tebi odgovara dok je oglas aktivan. Testiramo razne veštine kao što su tvoje kognitivne sposobnosti i motivacija.

Telefonski intervju

Tokom telefonskog intervjua želeli bismo da steknemo prvi utisak o tebi. Pored toga, veoma nam je važno da ti predstavimo uslove i zahteve pozicije za koju si se prijavio da bismo bili sigurni da su tvoja i naša očekivanja usklađena. Naravno, takođe nam možeš postaviti pitanja kako bi dobio informaciju o tome šta te čeka kod nas.

3. Selekcija

U poslednjem koraku procesa selekcije želimo lično da te upoznamo. Ovaj korak može biti realizovan putem intervjua ili dana procene.

Intervju

U intervjuu bismo voleli da saznamo da li imaš odgovarajuće kvalifikacije za radno mesto za koje si se prijavio. Takođe, želimo da saznamo da li se uklapaš u kompaniju i tim.

Dan procene

Tokom dana procene imaćeš različite vrste zadataka, kao na primer prezentaciju, studiju slučaja ili igru uloga. Na ovaj način ćemo steći bolju sliku o tvojim profesionalnim sposobnostima i načinu razmišljanja.

4. Komunikacija ponude

Ukoliko ispunjavaš sve tražene kriterijume pozicije za koju si se prijavio, konktaktiraćemo te da ti predstavimo našu ponudu, i dogovorimo se oko početka rada. Ako tvoja prijava ne odgovara potrebama posla, putem mejla ćeš dobiti obaveštenje da je proces selekcije za tebe završen. To te svakako ne sprečava da se kod nas ponovo prijaviš za bilo koje radno mesto koje je u skladu sa tvojim aspiracijama.

5. Početak tvoje Lidl priče

Tvoja Lidl priča počinje upoznavanjem sa kompanijom i kolegama. Nakon toga, dobijaš sve neophodne obuke za rad. Dobro došao u Lidl!

Cheer
Mi_Smo_Lidl_Srbija_Posao_Karijera

Postani deo našeg uspešnog tima!

Želiš da radiš u Lidlu? Saznaj više...

Įsitraukimas
Želimo zadovoljne zaposlene!

Pogledaj benefite koje nudimo

Lidl osim o potrošačima brine i o svojim zaposlenima. Želimo da svi rado dolaze na posao, budu motivisani i dobro raspoloženi, stoga smo pored dobrih ugovorenih uslova rada našim zaposlenima obezbedili i niz dodatnih pogodnosti kojima smo želeli da im ulepšamo kako rad tako i slobodno vreme.
FAQ
Imaš pitanja?

Pronađi odgovore na često postavljena pitanja

Da li mogu da pošaljem prijavu iako nemate otvorenih konkursa? Kako izgleda proces selekcije? Kolike su plate u Lidlu Srbija? Pronađi odgovore na ova i mnoga druga pitanja koja nam kandidati najčešće postavljaju.
Idea
Potrebna ti je pomoć pri slanju prijave?

Pogledaj korisne savete i ideje

Kako da se registrujem na sajtu i popunim prijavni formular? Da li treba da šaljem motivaciono pismo? Koliko dugo moja prijava ostaje u vašoj bazi? Tu smo da ti uputstvima, korisnim savetima i tehničkim informacijama olakšamo proces apliciranja za posao u našoj kompaniji!

Želiš da nam se pridružiš?

Prijavi se i postani deo našeg tima!

Pretraga otvorenih pozicija