Jednostavno. Bolje. Povoljnije.
Pretraga otvorenih pozicija Prijava Bookmark

Korisni saveti i ideje

Regruteri_Lidl_Srbija

Šta tvoja biografija treba da sadrži?

Kako je biografija tvoj predstavnik pre nego što te upoznamo, važno je da se posvetiš njenom pripremanju. Biografiju ne treba da shvatiš kao sredstvo koje će ti automatski omogućiti dobijanje posla, ali će svakako otvoriti put ka narednoj fazi selekcionog postupka.

Precizna, jasna i pregledna biografija pored podataka o tvojim kvalifikacijama, iskustvu i sposobnostima treba da oslika i tvoje buduće karijerne aspiracije, kao i mogućnost uklapanja u naš tim, što i jeste krajnji cilj procesa selekcije. Dobro napisana biografija će te izdvojiti iz velikog broja prijava i zato slede naša kratka uputstva koja mogu olakšati pisanje biografije.

Šta treba da napišeš u motivacionom pismu?

Najbolje je da svoje motivaciono pismo započneš svojim imenom, adresom, mejl adresom i brojem telefona. U naslovu možeš navesti ime pozicije za koju se prijavljuješ. Voleli bismo da znamo gde si video naš oglas i zašto si izabrao baš našu kompaniju i zašto si se prijavio. Takođe, u propratnom pismu možeš navesti svoje kvalifikacije i povezati ih sa konkretnim zahtevima pozicije za koju konkurišeš. Propratno pismo nije obavezno, ali je svakako lep pokazatelj tvog truda.

Uprava 1
Korporativne-Funkcije_Uprava_Lidl 10

Tehnički saveti za slanje biografije i motivacionog pisma

Tvoja dokumenta moraju da isprate određene norme kako bi mogao da ih pošalješ uz svoju prijavu. Ona moraju da:

• budu sačuvana u .pdf ili .docx formatu

• budu veličine manje od 4 MB

• sadrže sve neophodne kontakt informacije

Prijavljuješ se putem mobilnog uređaja?

Uvek se možeš prijaviti putem svog telefona ili tableta. Neophodno je da u svom uređaju imaš biografiju u .pdf ili .docx formatu kako bi je u toku prijave prikačio.

Spreman si za prijavu? Prijavi se na neko od otvorenih radnih mesta.

Pozvan si na intervju. Šta ti savetuju naši regruteri?

Milan_Recruiter_Lidl_Srbija

Pripremi se

"Dobra priprema je bitna. Na našoj stranici ćeš naći sve informacije o Lidlu i vrednostima koje živimo, a možeš i pripremiti pitanja koja želiš da nam postaviš za vreme razgovora."

Milan, koordinator tima

Stefan

Predstavi se

"Voleli bismo da čujemo što više o tebi. Najbolje bi bilo da se u početku razgovora predstaviš, a nakon toga da navedeš prethodno radno iskustvo i šta te sve čini pravom osobom za naš tim."

Stefan, regruter

Nikola_Recruiter_Lidl_Srbija

Budi svoj

"Na razgovoru se trudi da budeš iskren i da se predstaviš onakvim kakav si stvarno. Na sva pitanja odgovaraj iskreno i koncizno, jer to možeš očekivati i od nas."

Nikola, regruter

Napisao si svoju biografiju? Sjajno!

Pronađi svoj karijerni put.

Pretraži otvorene pozicije